Gripovi

GK Shield rukavice su izrađene od najkvalitetnijeg nemačkog lateksa. Svi modeli Gk Shield rukavica imaju lateks debljine 4mm.

Za izradu golmanskih rukavica se koriste različite vrste lateksa. Najzastupljenije su 3 vrste: Super soft latex, Giga latex i Contact latex.

Kvalitet golmanskih rukavica je određen izborom vrste i debljine lateksa koji se koristi za izradu.

Debljina leteksa od 4mm se pokazala kao najoptimalnija. Debljinom od 6mm se stiče osećaj jastuka na šakama, dok mnoge jeftinije golmanske rukavice imaju debljinu
lateksa od samo 2mm. Neki brendovi koriste latex od 3mm.

Pri izboru rukavica se raspitajte o kvalitetu lateksa jer vas sličan izgled može lako zavarati.

Super soft lateks – Ovaj lateks je manje hemijski obrađen od drugih lateksa. Napravljen je od tvrđih komponenti i zato je izdržljiviji. Dobro se ponaša i kad nije navlažen.  Zbog ekonomske isplativosti ovo je najzastupljeniji lateks za izradu golmanskih rukavica. Golmanske rukavice za decu i jeftiniji modeli rukavica su izrađeni od super soft lateksa debljine od 2mm do 3 mm.

Svi modeli GK Shield rukavica koji su izrađeni od Super soft lateksa su izrađeni isključivo od kvalitetnog nemačkog 4mm debelog Super soft lateksa.

Giga lateks: Ovaj latex pruža odličan osećaj lepljenja pri hvatanju lopte zbog prirodne mekoće lateksa i savremenog hemijskog tretmana. Giga lateks mora biti malo navlažen i kao takav pruža maksimalne performanse. Do pojave novih tehnologija izrade lateksa, Giga lateks se koristio za profesionalne modele golmanskih rukavica. Veliki broj  profesionalnih golmana i dalje koristi rukavice izrađene od ovog lateksa.

Contact lateks: Ovo je najkvalitetnija vrsta lateksa, odličnih performansi, ali i visoke cene. Rukavice napravljene od Contact lateksa su dizajnirane za sve vremenske  uslove. Zbog svoje lepljivosti brze i lakše se prlja, što uslovljava češće pranje. UVEK dolazi sa zaštitnom folijom preko dlana rukavica. U ovom trenutku ne postoji kvalitetniji lateks za izradu golmanskih rukavica.

GK Shield koristi ovaj lateks na modelima rukavica premijum kvaliteta.